گوگل و اپل در حال حاضر نسخههای آزمایشی جدیدترین سیستمعامل موبایل خود را با نامهایاندروید پی و iOS 12 منتشر کردهاند. نسخهی نهایی این دو در پاییز پیش رو از راه خواهد رسید؛ اما توسعهدهندگان و کاربرانی که مشتاقاند هرچه زودتر به تجربهی استفاده از آخرین نسخههای اندروید و iOS دست یابند، میتوانند همین حالا نسبت به نصب آنها اقدام کنند. برای آنکه دریابید نسخهی آزمایشی این سیستمعاملها هر کدام از چه ویژگیهایی برخوردار است و در مقایسه با دیگری در چه جایگاهی قرار میگیرد، با زومیت همراه باشید.
نسخههای تازهی اندروید و iOS فعلا در مرحله توسعه و تکامل بهسر میبرند و احتمال دارد ویژگیها و قابلیتهای فعلی را در ماههای آینده از دست بدهند یا ویژگیهای دیگری به آنها افزوده شود. با توجه به این مسئله، تلاش میکنیم بهجای بررسی جزء به جزء، نمایی کلی از آنها به تصویر بکشیم. علاوه بر این، باید این نکته را در نظر داشته باشید که iOS محتویات بیشتری دارد؛ زیرا اپل تمام اپلیکیشنهای موبایل و همچنین دسکتاپ خود را در یک زمان بهروزرسانی میکند؛ درحالیکه بهروزرسانی اندروید تنها شامل چارچوب کلی سیستمعامل میشود و اپلیکیشنهای دیگر نظر جیمیل و گوگل مپس بهصورت مجزا به نسخهی جدید ارتقا مییابند.
سلامت دیجیتال
گوگل و اپل در این زمینه ویژگیهای تقریبا یکسانی ارائه میدهند. آیاوس ۱۲ و اندروید پی هر دو داشبوردی رنگارنگ در اختیار شما قرار میدهند که اطلاعاتی همچون مدت استفاده از گوشی و بیشترین اپلیکیشنهای اجراشده را در بر دارد. این داشبورد بهنوعی نگاهی کاربرپسند و غیر تهدیدآمیز به میزان مصرف شما از گوشی هوشمند دارد.
این ویژگی در نسخهی آزمایشی iOS 12 ظاهری یکدست و ساده دارد و بسیار کاربردی است. تنظیم محدودیت زمانی در استفاده از اپلیکیشنها بهخوبی کار میکند (قابلیتی که اندروید پی نیز آن را دریافت خواهد کرد) و حتی میتوانید در صورتی که از این محدودیتها احساس آزردگی کنید، آنها را زیر پا بگذارید.
از آنجایی که این قابلیت هنوز برای اندروید پی منتشر نشده است، امکان اجرای آن فعلا وجود ندارد؛ اما با بررسی اسکرینشاتهای منتشرشده و جزئیاتی که گوگل فاش کرده است، به نظر میرسد که عملکرد آن تا حد زیادی با نمونهی ارائهشده از سوی اپل شباهت دارد. اگر قصد تحلیل یا تغییر عادات خود را در استفاده از گوشی هوشمند دارید، اندروید پی و iOS 12 هر دو نیازهای شما را در این زمینه پوشش خواهند داد.
پیامرسانی
اپل با انیموجیها و میموجیهای بامزهای که اکنون از حالت فانتزی و غیر کاربردی خارج و به قابلیتی سودمند و سرگرمکننده تبدیل شدهاند (البته به شرطی که صاحب آیفون ۱۰ باشید)، پیروز مطلق این بخش محسوب میشود. علاوه بر این، اکنون میتوان با فیستایم اقدام به برقراری تماس ویدئویی گروهی کرد که بدون شک وجه تمایز بزرگی برای سیستمعامل اپل بهحساب میآید.
تلاش گوگل در بخش پیامرسانی همچنان در باتلاقی از آشفتگی و سردرگمی گرفتار مانده است. روزگاری بر این باور بودیم که هنگاوتز (Hangouts) سرانجام به یگانه اپلیکیشن پیامرسانی چندپلتفرمی گوگل که قادر به انجام هر کاری است، تبدیل خواهد شد؛ اما به نظر میرسد گوگل هرگز با این چشمانداز موافق نبوده و در عوض تلاشهای خود را به «Android Messages» و اپلیکیشن محکوم به فنای «الو» معطوف کرده است.
البته هرچند iMessage با دستگاههای غیر اپلی بیگانه است؛ اما برقراری تماس ویدئویی گروهی و استفاده از ایموجیها در اندروید با برنامههای شخص ثالث امکانپذیر است. در مجموع به نظر میرسد اپل در زمینهی پیامرسانی که یکی از نیازهای روزانه و و ضروری کاربران محسوب میشود، راهبرد کاملا مشخصی را دنبال میکند؛ درحالیکه گوگل نهتنها هنوز به اهمیت این بخش پی نبرده؛ بلکه حتی نمیداند به کدام سو در حرکت است.
واقعیت افزوده
اپل با افزودن تجربیات مشترک به پلتفرم قدرتمند ARKit و ارائهی اپلیکیشن جدید Measure(برنامهای که عملکرد بسیار خوبی در اندازهگیری ابعاد اشیاء واقعی دارد) به مجموعهی نرمافزاریاش در iOS 12، یک بار دیگر در بخش واقعیت افزوده یک سر و گردن بالاتر از گوگل قرار میگیرد.
بستهی واقعیت افزودهی گوگل برای اندروید ARCore نام دارد و احتمالا مجزا از اندروید بهروزرسانی خواهد شد؛ اما به نظر میرسد که برای رسیدن به سطح قابل قبول هنوز نیاز به زمان دارد. اگر قصد اجرای اپلیکیشنهای واقعیت افزوده و واقعیت مجازی را دارید، iOS فعلا بهترین مکان برای انجام این کار محسوب میشود و سابقهی بسیار بهتر اپل در ارائهی جدیدترین بهروزرسانیهای نرمافزاری برای کاربرانش نیز یک وجه تمایز قابل توجه برای سیستمعامل موبایل این شرکت بهشمار میرود.
با این حال، گوگل ظاهرا در این بخش صاحب برگ برندهی بزرگی است. این شرکت در کنفرانس I/O 2018 از نمونهی نمایشی گوگل مپس در واقعیت افزوده رونمایی کرد؛ قابلیتی که با نمایش فلشها و جهتها در دنیای واقعی، درک مسیریابی را در سطح خیابان آسانتر میکند. این ویژگی هیجانانگیز میتواند عقبماندگی گوگل در بخش واقعیت افزوده را تا حدودی جبران کند.